Előfizetői tartalom

Összeomlott álmok és elégett vagyonok - Ezt hozta a kriptopiaci kísérlet bukása

Portfolio
A TerraUSD piaci kapitalizáció alapján az egyik legnagyobb kriptopénz volt, mielőtt az árfolyama összeomlott volna. A kriptopiaci kísérlet bukásán a befektetők óriási vagyonokat buktak, és sokan azon tűnődnek, vajon egész csak egy átverés volt-e. Egy massachusettsi sebész nem tudja megállni, hogy ne gondoljon arra, hogyan veszítette el új családi házára szánt pénzét; egy fiatal ukrán öngyilkosságot fontolgatott, miután elvesztette megtakarításainak 90 százalékát; más befektetők feladták álmaikat, hogy új vállalkozásba kezdjenek, vagy kilépjenek a munkahelyükről.

Túl szép volt, hogy igaz legyen Hogy mi volt a fenti befektetőkben a közös? Mindannyiukat magával ragadta a TerraUSD mánia, amelynek eredményeként a token összértéke 18 milliárd dollárra duzzadt, mielőtt e hónap elején összeomlott volna. A token hirtelen összeomlása jó emlékeztető arra, hogy a kriptopénzek a legkockázatosabb eszközosztályba tartoznak, főleg a gyenge szabályozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés