Előfizetői tartalom

Összeomlott álmok és elégett vagyonok - Ezt hozta a kriptopiaci kísérlet bukása

Portfolio
A TerraUSD piaci kapitalizáció alapján az egyik legnagyobb kriptopénz volt, mielőtt az árfolyama összeomlott volna. A kriptopiaci kísérlet bukásán a befektetők óriási vagyonokat buktak, és sokan azon tűnődnek, vajon egész csak egy átverés volt-e. Egy massachusettsi sebész nem tudja megállni, hogy ne gondoljon arra, hogyan veszítette el új családi házára szánt pénzét; egy fiatal ukrán öngyilkosságot fontolgatott, miután elvesztette megtakarításainak 90 százalékát; más befektetők feladták álmaikat, hogy új vállalkozásba kezdjenek, vagy kilépjenek a munkahelyükről.

Túl szép volt, hogy igaz legyen Hogy mi volt a fenti befektetőkben a közös? Mindannyiukat magával ragadta a TerraUSD mánia, amelynek eredményeként a token összértéke 18 milliárd dollárra duzzadt, mielőtt e hónap elején összeomlott volna. A token hirtelen összeomlása jó emlékeztető arra, hogy a kriptopénzek a legkockázatosabb eszközosztályba tartoznak, főleg a gyenge szabályozás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái