Előfizetői tartalom

Szorul a hurok, fordul a kocka magyar biztosítóknál

A koronavírus-járvány éveiben még az életbiztosítások voltak a magyar biztosítási piac motorjai, most ez megfordult: a nem-életbiztosítások díjbevétele 11,0%-kal nőtt az életbiztosítások 8,2%-ával szemben az első negyedévben. A számok mögé tekintve azonban „csak” az egyszeri díjas termékek visszaesése magyarázza ezt a változást, a rendszeres díjasok életbiztosítások továbbra is szárnyalnak, ahogy az elmúlt negyedévekben is láttuk. Az infláció felett nem sokkal, 9,8%-kal növekedett összességében a szektor teljes díjbevétele az egy évvel korábbihoz képest, a biztosítók profitabilitása pedig csökkent már az új különadó bevezetése előtt. A tervezett különadó  7-8 hónapnyi profitot szívhat ki egy év alatt a szektorból.

Május 31-éig közzétették a biztosítók tavalyi éves beszámolóikat, ezek fő biztosítónkénti számait itt foglaltuk össze: Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 02. Profitgyárosok a magyar biztosítási piacon: nekik fájhat a legjobban az új különadó Növekedés az infláció árnyékában A bankokéhoz hasonlóan közzétette pénteken az MNB a magyar biztosítási szektor első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés