Előfizetői tartalom

Ha így megy tovább, a nehézségek ellenére is megdőlhet a magyar naperőmű-rekord

A rekord éves kapacitásbővülést hozó 2021. első negyedéves növekedésénél is nagyobb mértékben emelkedett a hazai háztartási méretű (HMKE) naperőművek beépített teljesítőképessége 2022. első három hónapjában. A nagy napelemparkok beépített teljesítőképessége és darabszáma is az egyik legnagyobb eddigi havi növekedését érte el májusban.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint az idei első negyedévben több mint 70 MW-tal közel 1195 MW-ra bővült a magyarországi napelemes HMKE-kapacitás, míg 2021 hasonló időszakában megközelítőleg 60 MW volt a növekmény. Az összevetésnél ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy bár 2021-ben rekord mértékben, több mint 400 MW-tal nőtt a kapacitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés