Előfizetői tartalom

Úgy rángatják a világ egyik legnagyobb cégének a részvényét, mint egy rongybabát

Portfolio
Az elmúlt másfél év igencsak viharosnak bizonyult a kínai részvények piacán. Az Alibaba részvényei a 2020 őszén látott 320 dolláros csúcstól számítva közel 75%-ot vesztettek értékükből, és volt, hogy árjegyzésük 80 dollár alatt mozgott. A hét első napjaiban azonban jelentős növekedés volt megfigyelhető a kínai részvények piacán, miután úgy tűnt, hogy a kínai hatóságok engedékenyebbek lesznek a kínai technológiai szektorral. Az elmúlt órákban érkezett hírekre az Alibaba árfolyamában vad csapkodás indult.

Az elmúlt napokban megjelentek olyan hírek, melyek szerint a Kínai Értékpapírpiaci Felügyelet (China Securities Regulatory Commission, CSCR) fontolgatja az Ant Group IPO újraélesztését. A hírek hatására az Alibaba közel 15%-os napon belüli emelkedése mellett más kínai részvények árjegyezése is feljebb került, mivel a hír fordulópontot jelenthetne a több, mint másfél éve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés