Előfizetői tartalom

Komoly újításokra készül a szuperbank a befektetéseknél: nem csak az IT-rendszereket cserélik le

Turzó Ádám Pál
Rendben halad a hazai bankszektor eddigi legnagyobb háromszereplős fúziója: az MKB és a Budapest Bank egyesülése március 31-jével meg is történt, a következő nagy lépés 2023. májusban a Takarék-csoport csatlakozása lesz. Az informatikai rendszerek integrálásával párhuzamosan a szuperbank a szolgáltatásai megújításán is dolgozik: a befektetési területen "egyedülálló" mobilapplikációkat és megoldásokat terveznek bevezetni, új technológiákkal kísérleteznek, sőt, a blockchain technológia felé is nyitottabb a bank. Nádoryné Viga Ilonával, a Dorsum értékpapírpiaci üzletágának igazgatójával, és Brezina Szabolccsal, a Magyar Bankholding ügyvezető igazgatójával beszélgettünk minderről.

Hogy halad a hazai bankszektor eddigi legnagyobb háromszereplős fúziója, milyen mérföldköveken vagyunk túl eddig, és melyek következnek most? Brezina Szabolcs: A fúzió tekintetében minden a terv szerint halad. Az első és legfontosabb lépés az MKB és a Budapest Bank fúziója március 31-jével meg is történt. Az elmúlt egy év megfeszített munkával telt, de meghozta a gyümölcsét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái