Előfizetői tartalom

Naperőművek: új terv jelent meg, így csatlakozhatnak a jövőben a hálózathoz

Értesüléseink szerint egy ma még csak tervezet formájában létező új szabályozás szerint a jövőben csak abban az esetben csatlakozhatnának a háztartási méretkategóriánál nagyobb új naperőművek a hazai villamosenergia-hálózathoz, ha az egyéb feltételeken túl egy, a kapacitásuk 30 százalékának megfelelő teljesítményű, nem időjárásfüggő szabályozási kapacitást is létesítenek. Ez a kötelezettség a szándékok szerint állítólag az egyedi eljárás keretében korábban benyújtott igényekre is vonatkozna.

A bevezetni tervezett előírás megfogalmazása szerint kifejezetten nem megújuló szabályozási kapacitás (úgynevezett aFRR-képesség vagy -tartalék; erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk) létesítésére vonatkozik, és míg az e körben szóba jöhető lehetséges technológiák között jelenleg csak fosszilis, szinte kizárólag gázerőművek vannak, addig az akkumulátoros energiatároló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés