Portfolio signature

A semmiből tűnt fel a fintech sztár, amely a szuperbankot is a felhőbe repíti

Turzó Ádám Pál
A Thought Machine egy 2014-ben alapított fintech startup, mely szédítő fejlődési utat járt be eddig: mára mintegy 2,7 milliárd dollárra értékelik a befektetői, és számos nemzetközi nagyágyú mellett a szuperbank felhő alapú rendszerét is a londoni fintech szállítja majd. Megnéztük, mit érdemes tudni a Thought Machine-ről és a felhő alapú, cloud native banki alaprendszeréről.
A banki digitalizációról, a felhő technológiákról is szó lesz a Portfolio Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

2,7 milliárd dolláros startup

A Thought Machinet 2014-ben alapították, a startup felhőalapú b2b banki szolgáltatásokat értékesít, és tavaly bejelentette, hogy elérte az unikornis státuszt (azaz átlépte az 1 milliárd dolláros értékelést). Idén tavasszal pedig, egy 160 millió dolláros forrásbevonás után az is kiderült, hogy

a fintech céget a befektetők már 2,7 milliárd dollárra értékelték.

A Thought Machine a Crunchbase adatbázisa szerint eddig 5 forrásbevonási körön van túl, összesen 58 millió fontnyi és 485 millió dollárnyi tőkét vontak be 13 befektetőtől.

Mit tud a Thought Machine?

  • 2,7 milliárdos startup
  • Mire jó a felhő alapú alaprendszer?
  • Alapítás
  • Intesa és szuperbank tervek

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések