Előfizetői tartalom

8 Porschét szaggattunk a nógrádi utakon – Csak dönteni ne kelljen!

A gyilkos nógrádi és dunakanyari szerpentíneken adatott meg, egy reggeli zivatar utáni napsütéses délelőtt, hogy 4 órán keresztül, az autókat kb. 20 percenként cserélgetve próbálhatta a ki a szerencsések gyülekezete a Porsche jelenlegi kínálatának legkomolyabb darabjait. Amikor néhány évvel ezelőtt Athénban volt lehetőség az akkor teljesen új 911-et tesztelni, versenypályán is, majd rá 1-2 évre a varsói dugóban és a környéki települések között a Macant, még nem gondoltam, hogy egy meleg júniusi napon, egymás után hasonlíthatjuk össze a 718 Boxster GTS 4.0-át, a 911 Carrera 4 GTS-t, a fehér 911 Carrera 4S-t, majd a sportosabb verziók közül a végére, a nyomaték és gyorsulás mestert, aminél a padlógáz tényleg hátra csapja a fejed, az elektromos Taycan Turbo S Cross Turismo-t. Majd egy rövid szünet után még 4 másik, "családiasabb" modellt. Egyetlen érzés keringett bennem végig (amikor épp nem arra koncentráltam, hogy szándékosan beverjem a fejem hátra az ülésbe), hogy borzasztó lehet átélni azt, amikor az ember komoly vásárló, de csak egyetlen új Porschét vehet meg magának. Egy perc csend. És akkor jöjjön az egyik legnehezebb feladat, átadni írásban és képekben a legbitangabb Porschék vezetésénék az élményét. Nem járhat sikerrel senki.

A feketeöves autós újságírók között mindig különleges élmény egy gazdasági médium delegáltjaként átélni azt, ami számukra is a szakmájuk egyik csúcsa, a Porsche-tesztet. Ráadásul most nem is egy vagy két modellt, hanem összesen nyolcat próbálhattunk ki gyors egymásutánban az alsópetényi Prónay-kastély udvaráról indulva, fel és alá, a nógrádi és pesti utakon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés