Előfizetői tartalom

Ilyen környezetben sok cégtulajdonos inkább a kiszállás mellett dönt - A Hiventures pedig segít a felvásárlásban

Csiki Gergely
A tőkebefektetés, amellyel az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures ma már nem csak a startup ökoszisztémában, hanem az érettebb vállalatok területén is hiánypótló piaci szerepet tölt be, az elmúlt néhány év válsághelyzeteiben még fontosabb szerepet kapott. Emlékezhetünk, hogy ez a forrástípus jól vizsgázott már a Covid-járvány utáni gazdaságélénkítési célok esetében is, jelenleg pedig a háború okozta következmények enyhítésére lehet egy jó megoldás a tőkebevonás, de a magyar gazdaságot permanensen sújtó problémára, a generációváltásra is van konstrukciója az alapkezelőnek. Zsámboki Zoltánnal, a Hiventures Vállalati üzletágának befektetési igazgatójával beszélgettünk.

Mondhatjuk a közelmúlt tapasztalatai alapján, hogy krízishelyzetekben értékelődik fel igazán az intézményi tőke szerepe? Zsámboki Zoltán: Abszolút. Meggyőződésem, hogy azok a vállalatok, amelyek tőkeerősen néznek szembe a mostani időszakkal, így az inflációs környezettel, illetve az energiaárak elszabadulásával – amely iparágfüggetlenül mindenkit érint – sokkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái