Előfizetői tartalom

Ilyen környezetben sok cégtulajdonos inkább a kiszállás mellett dönt - A Hiventures pedig segít a felvásárlásban

A tőkebefektetés, amellyel az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures ma már nem csak a startup ökoszisztémában, hanem az érettebb vállalatok területén is hiánypótló piaci szerepet tölt be, az elmúlt néhány év válsághelyzeteiben még fontosabb szerepet kapott. Emlékezhetünk, hogy ez a forrástípus jól vizsgázott már a Covid-járvány utáni gazdaságélénkítési célok esetében is, jelenleg pedig a háború okozta következmények enyhítésére lehet egy jó megoldás a tőkebevonás, de a magyar gazdaságot permanensen sújtó problémára, a generációváltásra is van konstrukciója az alapkezelőnek. Zsámboki Zoltánnal, a Hiventures Vállalati üzletágának befektetési igazgatójával beszélgettünk.

Mondhatjuk a közelmúlt tapasztalatai alapján, hogy krízishelyzetekben értékelődik fel igazán az intézményi tőke szerepe? Zsámboki Zoltán: Abszolút. Meggyőződésem, hogy azok a vállalatok, amelyek tőkeerősen néznek szembe a mostani időszakkal, így az inflációs környezettel, illetve az energiaárak elszabadulásával – amely iparágfüggetlenül mindenkit érint – sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés