Előfizetői tartalom

Új rekordok a Masterplastnál - Tovább szárnyal az árfolyam

Rekordbevételt ért el a Masterplast a második negyedévben, a kibontakozó energiakrízis közepette ugyanis nagyot nőtt a hőszigetelő anyagok értékesítése, amellyel a vállalat ellensúlyozni tudta a járvánnyal sújtott bázisidőszak jelentős egészségügyi védőruha projekt bevételeinek idei visszaesését. Az EBITDA és az üzemi eredmény csökkent az egy évvel ezelőtti szinthez képest, a pénzügyi soron keletkező nyereségnek köszönhetően viszont több mint 30 százalékkal nőtt a nettó profit és szintén rekordot döntött, jelentősen meghaladva az eddigi legmagasabb értéket. További jó hírrel szolgált a menedzsment a kilátásokat illetően: ha fennmarad a cég számára kedvező devizakörnyezet, abban az esetben az éves profit meghaladhatja a tervet - derül ki a Masterplast közleményéből.

Minden idők legmagasabb negyedéves bevételét érte el a Masterplast a 2022. április-júniusi időszakban, ami a hőszigetelő termékek forgalomnövekedésének volt köszönhető – derül ki a cég ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A magasabb eredménytermelésű egészségügyi szegmens értékesítése visszaesett, így részaránya jelentősen csökkent a bázisidőszakhoz képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés