Előfizetői tartalom

Azonnal spórolni kezdtek a magyarok: bezuhant az áramfogyasztás a rezsibejelentés után

Major András
Miután 2022 első négy hónapjából háromban is megdőlt az adott hónapra vonatkozó magyarországi áramfogyasztási rekord, májusban, de különösen júniusban megtorpant a trend a Mavir honlapján közölt adatok tanúsága szerint. Bár a júliusi teljes havi adatok cikkünk július végi írása idején még nem álltak rendelkezésre, a részadatok szerint e hónapban még nagyobb volt a visszaesés a korábbiakhoz képest. A rezsicsökkentés részleges kivezetéséről szóló július 13-i kormányzati bejelentést követően pedig még meredekebbre váltott a fogyasztás csökkenése.

Az átviteli rendszerirányító adatai szerint idén májusban még szinte pontosan akkora volt a teljes hazai villamosenergia-felhasználás (3628,9 GWh), mint a rekord éves fogyasztást hozó 2021 májusában (3627 GWh), ugyanakkor több mint 2 százalékkal elmaradt az utolsó, covid előtti évben, 2019-ben született májusi havi fogyasztási rekordtól (3713,8 GWh). Júniusban aztán már 3,5...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái