Előfizetői tartalom

Tart a rezsiszámláktól? Mutatjuk, melyik energetikai felújítással érdemes kezdeni

A rezsicsökkentés részleges kivezetése számos háztartásnak energiaköltségeik olyan fokú emelkedését eredményezi, hogy nekik érdemes jelentősebb átalakításokba is beruházniuk a számlákon szereplő összegek mérséklése céljából. Bár valószínűleg két teljesen megegyező energetikai profilú háztartást nem lehetne találni Magyarországon, de vannak olyan jellegzetes élethelyzetek, amelyek sokak lakhatási körülményeit meghatározzák, ezért a megoldási lehetőségek is hasonlóak. Ilyen például a tetemes gázfogyasztással rendelkező régi építésű családi házakban élők (vagy a megújulóenergia-forrás mentesen sok villamos energiát használó háztartások helyzete). Ebben a cikkben az ő számukra igyekszünk megoldási lehetőségeket felmutatni a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Wagner Ernő segítségével.

Hogyan érdemes elkezdeni egyáltalán a tervezgetést? A legfontosabb a megfelelő sorrend betartása, hiszen könnyen belátható: úgy érdemes nekilátni a korszerűsítésnek, hogy a lehető legkisebb beruházási költséggel a lehető legnagyobb megtakarítást érjük el. Az sem mellékes, hogy létezik olyan beavatkozás, amely esetlegesen házilagosan is elvégezhető, mindamellett, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés