FONTOS Itt a válasz, miért esett szinte megállíthatatlanul a forint – 2023 a magyar deviza éve lehet?
 
Előfizetői tartalom

Tart a rezsiszámláktól? Mutatjuk, melyik energetikai felújítással érdemes kezdeni

Major András
A rezsicsökkentés részleges kivezetése számos háztartásnak energiaköltségeik olyan fokú emelkedését eredményezi, hogy nekik érdemes jelentősebb átalakításokba is beruházniuk a számlákon szereplő összegek mérséklése céljából. Bár valószínűleg két teljesen megegyező energetikai profilú háztartást nem lehetne találni Magyarországon, de vannak olyan jellegzetes élethelyzetek, amelyek sokak lakhatási körülményeit meghatározzák, ezért a megoldási lehetőségek is hasonlóak. Ilyen például a tetemes gázfogyasztással rendelkező régi építésű családi házakban élők (vagy a megújulóenergia-forrás mentesen sok villamos energiát használó háztartások helyzete). Ebben a cikkben az ő számukra igyekszünk megoldási lehetőségeket felmutatni a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Wagner Ernő segítségével.

Hogyan érdemes elkezdeni egyáltalán a tervezgetést? A legfontosabb a megfelelő sorrend betartása, hiszen könnyen belátható: úgy érdemes nekilátni a korszerűsítésnek, hogy a lehető legkisebb beruházási költséggel a lehető legnagyobb megtakarítást érjük el. Az sem mellékes, hogy létezik olyan beavatkozás, amely esetlegesen házilagosan is elvégezhető, mindamellett, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái