Előfizetői tartalom

Lakossági napelem: öt év alá csökkenhet a megtérülési idő

Óriási az érdeklődés a háztetőre telepíthető napelemes rendszerek iránt a rezsiemelésről szóló kormányzati bejelentést követően; kis túlzással aki teheti, a teljes tetőfelületét napelemekkel borítja be. A vásárlók ugyanakkor a beruházás drágulásával szembesülnek, de az energiaárak emelkedése miatt a megtérülési idő így is szinte megfeleződött, és a kilátások alapján a folyamat még nem ért véget.

Amint arról korábban beszámoltunk, a rezsicsökkentés részleges kivezetésének július 13-i bejelentése után rövid idő alatt a többszörösére emelkedett a háztartási méretű (HMKE) napelemes rendszerek iránti érdeklődés. A legújabb hivatalos statisztika azt mutatja, hogy a lakossági és egyéb telepítések már ezt megelőzően, a második negyedévben is nagyot ugrottak, ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés