Előfizetői tartalom

Tenni vagy nem tenni: egy másfajta félelem jelent meg a tőzsdéken

Portfolio
Az év első fele bukdácsolással telt a tőzsdéken, az infláció, amely a jegybankok legoptimistább várakozásaival ellentétben nem bizonyult átmenetinek, az amerikai Fed egyre szigorodó monetáris politikája, valamint a háború, és az energiaválság réme száguldó lavinaként söpörte el az elmúlt időszak páratlan tőzsdei eredményeit. Annak ellenére, hogy a felsorolt problémák továbbra is, sőt talán napról napra egyre nagyobb mértékben válnak életünk részévé, mégis fordulat következett, és az elmúlt szűk két hónap már a régi időkre emlékeztető pozitív hangulatban telt, különösen azután, miután július 27-én Jerome Powell, az amerikai Fed elnöke utalást tett a kamatemelések tempójának lassításáról.

Hol állunk most? Négy egymást követő pluszos hét után az S&P 500 továbbra is medvepiaci tartományban van, de már több mint 17 százalékkal emelkedett a június 16-i mélypontjától, ennek következtében pedig már "csak" közel 9 százalékkal van alacsonyabban az érték, mint a január elején mért 4818-as történelmi csúcs. A szélesebb képet nézve, a Nasdaq a mostani emelkedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés