Előfizetői tartalom

Közel egy évtized után távozik a Shell vezérigazgatója

Portfolio
A Shell négy jelöltet választott ki Ben van Beurden vezérigazgató utódjául, aki jövőre készül lemondani, miután közel egy évtizede állt az óriás energetikai cég élén - írja a Reuters. Van Beurden hivatali ideje alatt felügyelte a Shell évtizedek óta legnagyobb akvizícióját, átvezette a vállalatot két jelentős gazdasági visszaesésen és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére tett kulcsfontosságú lépéseken - ez a feladat csak még fontosabbá válik utódja számára.

A Shell igazgatótanácsának Andrew Mackenzie elnök vezette utódlási bizottsága az elmúlt hónapokban többször is ülésezett, hogy terveket dolgozzon ki van Beurden távozására, és interjúkat folytasson a 64 éves holland lehetséges utódaival - mondták a Reuters forrásai. Az utódok szűkített listáján van Wael Sawan, a Shell integrált gáz és megújuló energiaforrásokért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés