bét
Üzlet

Újabb rekord az Akko Investnél

Portfolio
Újabb nagyon erős félévet zárt az Akko Invest, miután legnagyobb érdekeltsége, a NEO Property Services is remekelt az év első hat hónapjában. Az Akko az első fél évet 11,3 milliárd forintos árbevétellel és 1 milliárd forintos EBITDA-val zárta - előbbi 45, utóbbi 46 százalékos növekedésnek felelt meg. A cég az év hátralévő részében is a pozitív trend folytatódására számít.

Tovább növelte árbevételét és nyereségét az Akko Invest az év első hat hónapjában. A vagyonkezeléssel foglalkozó vállalat legnagyobb érdekeltsége, a magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából meghatározó NEO Property Services Zrt. jelentősen hozzájárult az eredményekhez, mivel a bizonytalan gazdasági környezet – háború, infláció, munkaerőpiaci helyzet – továbbra sem befolyásolta negatívan a vállalat működését.

Az Akko Invest tulajdonába tavaly februárban került NEO továbbra is több mint 250 ügyfelnek nyújt szolgáltatást, és az ingatlanüzemeltetési piacon zajló fokozott verseny ellenére több új ügyféllel tudta bővíteni portfólióját.

A NEO tovább bővítette generálkivitelezési csapatát a növekvő számú megbízásoknak, projekteknek köszönhetően. A kivitelezési munkák (bérlemény kialakítás, zöld mezős beruházás vagy ingatlanbővítés, átépítés) különösen hangsúlyosak a rövid és középtávú tervekben, mivel ez az a terület, ahol a vállalat árbevételben és eredményben a legnagyobb növekedési potenciált látja.

A NEO az év utolsó negyedévében kiemelkedően sok eseti megrendelést vár, amely várakozásaik szerint tovább javítja az első félévben elért teljesítményt, így a tavalyi után a 2022-es üzleti évben ismét kimagasló eredményt prognosztizál.

Elsősorban a NEO befektetésnek köszönhetően a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Akko Invest 2022. első féléves árbevétele 45 százalékkal 11,3 milliárd forintra, míg EBITDA-ja 46 százalékkal 1 milliárd forintra ugrott (a NEO számaiból 2021-ben nem a teljes év, hanem csak a február 28-i utáni időszak jelenik meg az Akko-nál), míg adózás előtti eredménye 481 millió (+9,8%), teljes átfogó eredménye 360 millió forint (+11,1%) volt, így a társaság egy részvényre jutó eredménye 11,2 forint a tavalyi 9,7 forint után.

Az Akko Invest árfolyama ma 4,1 százalékkal került feljebb, idén azonban így is 25,9 százalékos mínuszban van.

akko0908

Címlapkép: BÉT

forint készpénz bankjegy
áram
GettyImages-1324724478
peszkov
penzugyminiszterium
északi áramlat

Holdblog A nagy klímalottó

Ha összevetjük a fenntarthatatlan gazdasági rendszerünket a klasszikus szerencsejátékkal, a lottóval, sokatmondó...

2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
áram