Előfizetői tartalom

Pozitív hír érkezett a nyékpusztai földgázfúrásunkról, és rendben jönnek a gázszállítások Magyarországra

Azért léptünk be a szénhidrogén kutatási-termelési tevékenységbe, mert ez a kockázatcsökkentés mellett az értéknövelést is célozza, továbbá támogatjuk a kormány hazai földgázkitermelés növelési törekvéseit és így az ellátásbiztonság fokozását is – mondta el a Portfolio-nak adott exkluzív interjúban Fritsch László. Az MVM CEEnergy Zrt. vezérigazgatója a Nyékpusztán elindult kutatás kapcsán elárulta, hogy „a fúrás és az azt követő termelési teszt műszaki és geológiai szempontból pozitívnak mondható”. A hazai téli gázellátási kilátások kapcsán pedig leszögezte, hogy „a földgázszállítások szerződésszerűen, ütemezetten zajlanak. A hazai ellátás a jelenleg rendelkezésre álló készletekből is több hónapra biztosított.”

Az elmúlt időszakban több hír is jelent meg arról, hogy az MVM Csoport tagjaként az MVM CEEnergy egy új üzleti területen, a szénhidrogén kutatás-termelésben is szerepet vállal. Mi ennek az oka és hogyan illeszkedik ez a cégcsoport stratégiájába? Az MVM Csoport Magyarország harmadik, Közép-Európa tizenharmadik legnagyobb vállalatcsoportja, mely energiaszolgáltatóként a villamosáram...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés