Előfizetői tartalom

Tibor Dávid: stratégiai kényszer lett a szigetelés az energiaválságban, állami programok kellenek

A szigetelőanyagok piaca tarthatja magát akkor is, ha jön a recesszió és az építőiparban visszaesés lesz, az épületek szigetelése ugyanis nem csak környezetvédelmi és gazdasági kérdés jelenleg, de stratégiai és politikai kényszer is az energiaválság közepette. Kellenek a központi programok, szükség van arra, hogy a magyar kormány is belenyúljon, ahogy sok más ország teszi – mondta el Tibor Dávid, a Masterplast elnöke a Portfolio-nak adott interjúban. A cégvezér beszélt arról is, hogy a Masterplastnak mennyire fáj az energiaárak emelkedése és hogy miért döntött úgy a vállalat a napokban, hogy belép egy új piacra.

Többször hangoztattátok, hogy az energiaválság megoldásának kulcsa a szigetelés, hiszen a legjobban spórolni a fel nem használt energiával lehet. Mit láttok az iparágban most, hogy érkeznek a lakossághoz és a vállalatokhoz a horribilis energiaszámlák és közeleg a nehéznek ígérkező téli időszak? Az utóbbi hónapok eseményei még inkább felértékelték a szigetelőanyag-gyártás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés