Előfizetői tartalom

Brutálisan elszálltak a mobilfizetések, imádjuk az azonnali utalást Magyarországon

Turzó Ádám Pál
Egyre többször fizetünk a boltokban és az online térben elektronikusan, és az innvoatív technológiákat is egyre jobban kedveljük: szédítő sebességgel terjed a mobilfizetés Magyarországon, a forgalom tekintetében rekordszintű bővülés történt mind a bankkártyák, mind az azonnali átutalások esetében. Mutatjuk a részleteket!

Az elektronikus fizetési ökoszisztéma fejlődésével kiemelten foglalkozunk október 6-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!

A mobilfizetés elképesztő gyorsasággal terjed Magyarországon az utóbbi időszakban, egyre több bank kínál valóban kényelmes mobilfizetési megoldásokat, sok szereplő sikerrel integrálta a nagy szolgáltatók (Apple, Google) megoldásait, és ez meg is látszik a mobilfizetési statisztikákon. Az idei második negyedévben folytatódott a mobiltárcába regisztrált kártyák számának bővülése, az előző negyedévhez képest 9 százalékkal emelkedett számuk mintegy 1,5 millióra.

A negyedévben mintegy 2,5 szeresére nőtt az előző év azonos időszakához képest a mobilfizetési tranzakciók értéke, a mobilfizetési tranzakciók száma pedig egy kicsivel meg is haladta azt.

A hazai kibocsátású fizetési kártyákkal lebonyolított vásárlási forgalom rekordszintű bővülést mutatott: belföldön a megelőző év azonos időszakához képest 29 százalékkal több, összesen 364 millió vásárlási tranzakciót bonyolítottak le az ügyfelek. A koronavírus-járványhoz kötődő utazási korlátozások szinte teljes feloldásával párhuzamosan a külföldi vásárlások tekintetében is hasonló változások történtek, a tranzakciók száma 24 százalékkal bővült és megközelítette a 33 milliót.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái