Portfolio signature

Brutálisan elszálltak a mobilfizetések, imádjuk az azonnali utalást Magyarországon

Egyre többször fizetünk a boltokban és az online térben elektronikusan, és az innvoatív technológiákat is egyre jobban kedveljük: szédítő sebességgel terjed a mobilfizetés Magyarországon, a forgalom tekintetében rekordszintű bővülés történt mind a bankkártyák, mind az azonnali átutalások esetében. Mutatjuk a részleteket!
Az elektronikus fizetési ökoszisztéma fejlődésével kiemelten foglalkozunk október 6-ai Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!

A mobilfizetés elképesztő gyorsasággal terjed Magyarországon az utóbbi időszakban, egyre több bank kínál valóban kényelmes mobilfizetési megoldásokat, sok szereplő sikerrel integrálta a nagy szolgáltatók (Apple, Google) megoldásait, és ez meg is látszik a mobilfizetési statisztikákon. Az idei második negyedévben folytatódott a mobiltárcába regisztrált kártyák számának bővülése, az előző negyedévhez képest 9 százalékkal emelkedett számuk mintegy 1,5 millióra.

A negyedévben mintegy 2,5 szeresére nőtt az előző év azonos időszakához képest a mobilfizetési tranzakciók értéke, a mobilfizetési tranzakciók száma pedig egy kicsivel meg is haladta azt.

A hazai kibocsátású fizetési kártyákkal lebonyolított vásárlási forgalom rekordszintű bővülést mutatott: belföldön a megelőző év azonos időszakához képest 29 százalékkal több, összesen 364 millió vásárlási tranzakciót bonyolítottak le az ügyfelek. A koronavírus-járványhoz kötődő utazási korlátozások szinte teljes feloldásával párhuzamosan a külföldi vásárlások tekintetében is hasonló változások történtek, a tranzakciók száma 24 százalékkal bővült és megközelítette a 33 milliót.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés