Portfolio signature

Mikor jön a tőzsdéken a nagy leolvadás? Közel lehetünk, de van itt még valami

Nagy Viktor
Nem szép, ami a világ tőzsdéin történik, az energiaválság, az ukrajnai háború, az elszálló infláció, a jegybanki szigorítások egyre mélyebbre nyomják a részvényárfolyamokat, sok esetben olyan technikai kép alakult ki a grafikonokon, amibe nem nehéz belelátni egy gyors és nagy esést. Ezek azonban jellemzően nem akkor szoktak megtörténni, amikor nagyon pesszimisták a befektetők. Most pedig azok.

Nem szép az, ami az elmúlt hetekben történt a tőzsdéken, a június közepén indult (bear market) ralinak augusztus közepén vége is lett (sikerült pontosan kijelölnünk a piac tetejét, erről itt írtunk), azóta világszerte újra lefelé tartanak az árfolyamok.

Ahogy most állnak a dolgok, nem nehéz belelátni a grafikonokba egy nagy leolvadást, az S&P 500-nál, ha elesik a 3600-3700 pont körüli zóna, mondjuk így:

spx45

De a DAX-nál is billegős a helyzet, idén már negyedszer megy neki az index a 12 500 pont körüli szintnek, kicsi a valószínűsége, hogy ne törje át, és akkor az nem lesz szép, mondjuk így:

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések