Előfizetői tartalom

Itt a fordulat - Emelkedni kezdett a biztonsági gázolajtartalék

Major András
A biztonsági üzemanyagtartalék kezelő Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) 2022. szeptember 21-én valójában motorikus gázolaj beszerzésének céljával írt ki pályázatot, nem pedig a stratégiai készletből történő további értékesítésre, amint azt előző cikkünkben tévesen írtuk, jelezte felénk az MSZKSZ. A Szövetség adatai szerint szeptember végére már kismértékben ismét emelkedett a hazai biztonsági gázolajtartalék az augusztus 31-i állapothoz képest, ami fordulatot jelez a február vége óta tartó csökkenő trendben.

Amint az a társaság honlapján is olvasható, az MSZKSZ szeptember végén 180 millió liter motorikus gázolaj megvételére hirdetett egyfordulós pályázatot. A Szövetség a készlet visszapótlásának céljával írta ki a pályázatot, miután az idei év során korábban két készletfelszabadításra is sor került a hazai üzemanyagpiacon kialakult kínálati hiány kezelése érdekében....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái