Előfizetői tartalom

Visszanyal a fagyi: Oroszország lenne az energiaválság igazi vesztese?

Portfolio
Oroszország egyértelműen vesztese lesz a mostani energiaválságnak, miután Moszkva az Ukrajnával folytatott háborúja során legnagyobb piacát veszítette el, emellett pedig kizárt, hogy az elkövetkezendő 10 évben Kínába vagy Indiába az európaihoz hasonló csővezeték-hálózatot építsenek – mondta Fatih Birol, a Nemzetközi Energia Ügynökség vezetője az Euronewsnak.

Birol elmondta, hogy szerinte a mostani az első, valóban globális energiaválság. A válság epicentruma Európa, de kiemelte azt is, hogy Hiba volt, hogy Európa évtizedeken keresztül ennyire függött az orosz gáztól. Birol szerint az elkövetkezendő évek különösen nehéznek bizonyulhatnak gazdasági és társadalmi szempontból is egyaránt. Az idei telet azonban szerinte már átvészelhetjük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés