Előfizetői tartalom

Jó hír a Magyar Telekomtól: megemelte idei bevételvárakozását a vezetőség

Közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom, ami eredményszinten inkább kellemes meglepetést okozott az elemzői várakozásokhoz képest. További jó hír, hogy a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó bevételnövekedési célját. Mind a mobil, mind a vezetékes bevételek emelkedtek a lezárt negyedévben, az eredményt azonban rontotta az elkönyvelt a távközlési különadó, amit a negyedik negyedévben fizet meg a cég. A kilátásokat rontja, hogy a pótadó és a kedvezőtlenre forduló makrogazdasági környezet a folyó negyedévben is nyomást gyakorol az eredményességre – közölte a cég.

A harmadik negyedév Eredményszinten az elemzői várakozásokat többnyire felülmúló negyedéves számokat közölt kedden, piaczárás után publikált harmadik negyedéves gyorsjelentésében a Magyar Telekom. A negyedéves bevétel és az EBITDA nem okozott meglepetést a konszenzushoz képest, a működési eredmény azonban 11 százalékkal, az adózott eredmény pedig 18 százalékkal haladta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés