Előfizetői tartalom

Mi lesz az OTP árfolyamával, merre mehet a Mol? - Ezt gondolják az elemzők

Portfolio
Mind a négy hazai blue chip közzétette mostanra harmadik negyedéves gyorsjelentését, amelyekben brutálisan erős számokat közöltek, több rekord született. Az eredmények publikálását követően rendszerint frissítik modelljeiket a cégeket követő elemzők, új célárakkal jelennek meg és felülvizsgálják ajánlásaikat is. Összegyűjtöttük, hogy a hazai nagyvállalatokra milyen ajánlások vannak érvényben jelenleg, hogy milyen célárak láttak napvilágot a gyorsjelentéseket követően, és hogy a medián és átlagos célárak milyen felértékelődési potenciált jelentenek a jelenlegi árfolyamhoz viszonyítva.

Magyar Telekom

A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom nem számolt be rekorderedményről a július-szeptemberi időszakban, igaz, több eredménysoron közel állt hozzá. A bevételeknél erőteljes szezonalitás látszik a Telekomnál, és ha csak a harmadik negyedéves árbevételt nézzük, akkor a mostani volt az eddigi legerősebb. A távközlési vállalat bevétele az elemzői konszenzusnak közel megfelelően emelkedett, az adózott eredmény viszont csökkent a bázisidőszakhoz képest, ugyanakkor a piacok nagyobb visszaesésre számítottak, így kellemes meglepetést tudott okozni.

A negyedéves gyorsjelentést követően a Wood 546 forintos, a Raiffeisen 345 forintos, az Erste 470 forintos, a Santander pedig 300 forintos célárat fogalmazott meg a Magyar Telekom részvényeire a Refinitiv gyűjtése szerint. A négy elemző közül a Santander kivételével (akinél alulteljesítésen van a papír) mindenki vételre ajánlja a távközlési vállalat részvényeit. A céget követő hat elemzőnél vétel, egynél, a Santandernél pedig alulteljesítés ajánlás van érvényben.

A medián célár 470 forint, az áltagos célár pedig 436 forint a Telekom részvényeire, ami 47, illetve 36 százalékkal áll a jelenlegi árfolyam felett.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés