Előfizetői tartalom

Itt a nagy leleplezés: még mindig 40 fokon mosnak a magyarok, pedig nem kellene

Miközben a világ nagy országai a klímacsúcson tesznek különféle vállalásokat a klímaváltozás és a globális felmelegedés hatásainak visszaszorítása érdekében, kevesen gondolnak bele, hogy egyéni szinten is sokat tehetnének a környezet megóvásáért és a karbonlábnyomuk csökkentéséért. Egy ilyen lépés lehetne a mosási hőfok lejjebb tekerése, csakhogy a magyar még mindig inkább 40 fokon mossa a ruháit 30 fok helyett. Utánajártunk, miért.

30 fokon mosni a ruhát – Miért jó? A Politico írt pár hónapja egy érdekes összefoglalót arról, miért is kellene alacsonyabb hőfokon mosni a ruhákat. A cikk szerint Európában átlagosan a mosásból származó karbonlábnyom 60 százaléka a használat közbeni fázisból származik, főként a víz felmelegítése miatt. Ehhez képest az alkatrészek beszerzése és előállítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés