Előfizetői tartalom

Tíz súlyos botrány, amely tömegek életét keserítette meg

Turzó Ádám Pál
Nemrégiben 500 millió WhatsApp-felhasználó telefonszámát kezdték el hackerfórumokon árulni, köztük 377 ezer magyar telefonszámot próbálnak meg értékesíteni a kiberbűnöző csoportoknak, spammereknek, adathalász csalóknak. Az ügy az egyik legnagyobb adatszivárgási eset az érintett felhasználók számát tekintve, ezért összeszedtük, melyek voltak eddig a legnagyobb port kavaró ügyek. Az adatszivárgások milliárdok, százmilliók adatait érintették, közvetve pedig sokan lehettek, akik az adatszivárgások miatt váltak csalások, visszaélések áldozatává. Íme a tíz legdurvább eset.

Yahoo - 2013. augusztus – 3 milliárd felhasználó A Yahoo neve a 10-es lista két helyén is feltűnik, köztük a világtörténelem legnagyobb adatlopási esete, ami 2013-ban történt. A mintegy 3 milliárd felhasználótól ellopott adatok között lehettek nevek, e-mail-címek, telefonszámok, születési dátumok, jelszavak, valamint titkosított kérdések és válaszok. Banki adatokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái