Előfizetői tartalom

Összeálltak a csillagok – Itt a világ egyik legjobb agrársztorija

Nagy Viktor
A koronavírus-járvány miatt a beszállítói láncok komolyan sérültek, a kereslet viszont erős a mezőgazdasági gépek iránt, amit támogatnak a magas terményárak és a gazdák hatékonyságjavítási igényei, emiatt feltorlódtak a megrendelések, a gépgyártók pedig alig győzik kiszolgálni a vevőiket, még úgy is, hogy a gépek ára nagyot emelkedett. Ebből profitál a Deere is, amelyik idén rekordbevételt és -profitot ért el. A menedzsment és az elemzők szerint a kilátások is jók, a rövid- és középtávú trendek is támogatják az amerikai vállalatot. Ezt árazzák a befektetők is, a Deere-ből hatalmas tőzsdei behemót lett, a piaci értéke már 133 milliárd dollár, közel hétszer akkora, mint a magyar tőzsdei cégeké összesen, a Deere már nagyobb, mint az IBM, a Goldman Sachs, vagy a Netflix.

Nagyra nőtt a Deere

Az év egyik nagy tőzsdei sztorija a Deere, az elsősorban mezőgazdasági gépeket gyártó amerikai vállalat részvényárfolyama idén már 29 százalékot emelkedett, úgy, hogy nem kifejezetten jó a tőkepiaci hangulat, a szélesebb piacot reprezentáló S&P 500 értéke az elmúlt hetek ralija után is 17 százalék mínuszban áll.

DOW-januar-24-18-48

A vállalat piaci értéke már 133 milliárd dollár, amivel a tőzsdén jegyzett amerikai cégek között a 62. helyen áll, és olyan nagyvállalatokat előz meg, mint az IBM, a Goldman Sachs, a Netflix, az Intel, a Starbucks vagy a Boeing.

Mi a sztori?

A mezőgazdasági gépgyártás és a Deere erős sztorija több lábon áll:

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái