Előfizetői tartalom

Betelt a pohár, jöhet a benzinkutak bosszúja

„Azokon a napokon Magyarországon könnyebb lehetett kőolajat találni, mint benzint a kutakon” - mondta frappánsan egyik barátom a mikulás előtti napokról, utalva a Mol vecsési eredményeire és a káoszra az üzemanyag-ellátás terén. Azóta a kígyózó sorok már kevésbé jellemzik a benzinkutakat, szűk 13 hónap után ugyanis lekerült az ársapka az üzemanyagokról. De mi következik ezután? Milyen árakra számíthatunk? Röviden: az ársapka rövid távon ugyan kedvező volt egyes rétegek számára, de középtávon visszaüt: az elkövetkező időben nemcsak a hatósági áras időszaknál lesznek magasabbak az árak, hanem régiós összevetésben is. Hasonló a helyzet, mint az élelmiszerár-sapkák esetében, pár termék árát lehet rögzíteni, ám a többi termék árán keresztül megfizetjük azok olcsóságát, így mindent összevetve nem is biztos, hogy elérte a célját az intézkedés.

Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. A cikkek a szerzők véleményét tükrözik, amelyek nem feltétlenül esnek egybe a Portfolio szerkesztőségének álláspontjával. Ha hozzászólna a témához, küldje el cikkét a velemeny@portfolio.hu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés