Előfizetői tartalom

Betelt a pohár, jöhet a benzinkutak bosszúja

Gaál Gellért, Concorde
„Azokon a napokon Magyarországon könnyebb lehetett kőolajat találni, mint benzint a kutakon” - mondta frappánsan egyik barátom a mikulás előtti napokról, utalva a Mol vecsési eredményeire és a káoszra az üzemanyag-ellátás terén. Azóta a kígyózó sorok már kevésbé jellemzik a benzinkutakat, szűk 13 hónap után ugyanis lekerült az ársapka az üzemanyagokról. De mi következik ezután? Milyen árakra számíthatunk? Röviden: az ársapka rövid távon ugyan kedvező volt egyes rétegek számára, de középtávon visszaüt: az elkövetkező időben nemcsak a hatósági áras időszaknál lesznek magasabbak az árak, hanem régiós összevetésben is. Hasonló a helyzet, mint az élelmiszerár-sapkák esetében, pár termék árát lehet rögzíteni, ám a többi termék árán keresztül megfizetjük azok olcsóságát, így mindent összevetve nem is biztos, hogy elérte a célját az intézkedés.

Drága sapka, de volt rá fedezet Az ársapkára jogosultak köre többször változott az év során (külföldi rendszámú autók, nehéz gépjárművek, céges tulajdonban lévő autók) így az is változott, hogy mindez a Molnak mekkora terhet jelent. Pontos számot a teljes év pénzügyi lezárásával tudunk majd mondani, ám pár kapaszkodó rendelkezésre áll az éves szám becslésére....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái