Előfizetői tartalom

2022 volt az év, amikor szinte mindenen lehetett pénzt bukni (TOP 10 sztori - 4.)

Portfolio
Nagyon ritkán fordult elő az elmúlt közel száz évben, hogy egy adott évben a részvény- és a kötvénypiacon is esés legyen, 2022 sok szempontból kivételes év volt, és ebben a tekintetben is bekerülhet a tőzsdei történelemkönyvekbe, mert nagyot esett a részvény- és a kötvénypiac is. Az események részben a recessziós félelmekkel és az elszabaduló inflációval magyarázhatók, olyan ritka helyzet állt elő, amiben a jegybankárok nem tudják automatikus lazítással segíteni a gazdaságot és ezzel együtt a részvénypiacokat, mert a magas infláció miatt kénytelenek szigorítani, ami a részvény- és a kötvénypiacon is esést vált ki. Ez nálunk az év egyik legfontosabb, TOP 10-es sztorija.

2022 az az év volt, amikor számtalan tőkepiaci termékkel lehetett veszteséget realizálni, pedig az ilyen évek nagyon ritkák. Idén nagy esés volt a részvénypiacokon, azon belül is alaposan megütötték a víziókat (lásd big tech cégek részvényei, elektromosautógyártók papírjai, stay-at-home részvények, metaverzum sztorik, ezekről egy korábbi TOP 10 sztoriban írtunk részletesen), de nagyot esett sok nyersanyag (réz, pamut, palládium, faanyag stb.), szinte az összes fontosabb kriptovaluta (és azon belül is a metaverzum tokenek) árfolyama.

Az év legmeghatározóbb sztorija mégis az volt, hogy

idén egy időben részvényeken és kötvényeken is lehetett pénzt bukni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés