Előfizetői tartalom

Ez rázós lesz - Jön a hét legfontosabb adata, érdemes extrém mozgásokra készülni a tőzsdéken!

Ha csak a piaci reakciókat nézzük, akkor az egyik legfontosabb makroadattá nőtte ki magát az elmúlt hónapokban az amerikai infláció, rendkívül hevesek ugyanis az adatközlés után a tőzsdei mozgások, az elmúlt néhány hónap tapasztalatai alapján akár napokra, hetekre meghatározhatja az irányt a ma délután megjelenő adat. Az elmúlt napokban azért már egy nagy adag optimizmus be lett árazva a részvénypiacokon, kérdés, hogy tud-e elég jó lenni az amerikai inflációs adat ahhoz, hogy folytatódjon a rali.

Van mozgás bőven

Azt kijelenthetjük, hogy az elmúlt hónapokban az egyik legfontosabb makrogazdasági adat az amerikai infláció volt, a tőkepiaci reakciók igencsak extrémek voltak, elég csak mondjuk a szeptember 13-i adatközlésre gondolni, akkor a várt 8,1 helyett 8,3 százalékos inflációs adat érkezett, aznap az S&P 500 4,3, a Nasdaq pedig 5,5 százalékot zuhant.

Megnéztük, hogy az elmúlt néhány adatközlés után milyen árfolyamreakciók jöttek a piacon, és ez is alátámasztja azt, hogy érdemes figyelni a mai amerikai inflációs adatot.

Az ökölszabály az, hogy a vártnál magasabb inflációs adat után piaci esés, a várakozásokat alulmúló inflációs adat esetén pedig emelkedés jön a piacokon.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés