Előfizetői tartalom

Jól indult az év a tőzsdéken, de milyen lesz a folytatás? - Itt a profi befektetők véleménye

Portfolio
Emelkedéssel indult az év a magyar tőzsdén, a BUX közel 5 százalékot erősödött az év eleje óta, amiben a nemzetközi hangulat is támogató, a recessziós félelmek, az infláció és a kamatemelések ellenére az európai indexek szintén pluszban állnak idén. Rendszeres havi felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a magyar tőzsde és a forint kilátásairól.

A januári felmérésben résztvevő alapkezelők: Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Hold Alapkezelő, K&H, a K&H alapok kezelője, OTP Alapkezelő, Raiffeisen Alapkezelő.

A BUX indexre három hónapos időtávon legfeljebb 5 százalékos mozgást vár a válaszadók többsége, ebben nincs változás az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest. Aki jelentősebb elmozdulást jósol, az inkább emelkedésre szavaz, 5 százalék feletti esést senki sem prognosztizál jelenleg.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Egy éves távlatban kifejezetten optimisták a hazai alapkezelők, a felmérésben résztvevők többsége 5 százalék feletti pluszt vár idén a BUX index esetén, de akad olyan is, aki 15 százalék feletti erősödést jósol.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái