Előfizetői tartalom

Dupla foglalás érkezett egy tengerfenékre: vita kerekedett két energia- és olajipari óriás között

Portfolio
A BP olajipari nagyvállalat egy hatalmas szén-dioxid-leválasztási projektet tervez az Északi-tengerben, a projekt megvalósítása kulcsfontosságú lenne ahhoz, hogy Nagy-Britannia elérje a kibocsátási céljait. Az elképzelés jó, de a probléma abból adódik, hogy az Orsted energiaipari óriáscég mindeközben egy hatalmas tengeri szélerőműparkot kíván építeni (tengefenékhez rögzített szélturbinákkal) éppen ugyanott, hogy segítse az országot a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos célok elérésében - írja a Reuters.

Dupla foglalás érkezett az Északi-tenger fenékre. A brit hatóságok mindkét tervezett projektre több mint egy évtizede adtak előzetes engedélyt, amikor a tengerfenék mintegy 110 négyzetkilométeres átfedése még nem jelentett leküzdhetetlen akadályt. Legalábbis akkor még nem tudtak róla. Most azonban vita bontakozott ki a BP és az Orsted nagyvállalatok között, az angol Yorkshire...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés