Előfizetői tartalom

1967 óta nem volt ilyen - Kiderült, ki veszi nagy tételben az aranyat

Az arany iránti kereslet 11 éves csúcsra emelkedett, ami elsősorban a jegybanki és a lakossági vásárlásoknak köszönhető. Kiemelkedő volt a tavalyi negyedik negyedév, amely korábban soha nem látott szintű aranyvásárlásokat hozott. A jegybankok közül a kínai, az egyiptomi, a katari és az indiai is nagy vevő volt, a legnagyobb eladó a kazah központi bank volt, derül ki a World Gold Council legfrissebb elemzéséből.

Belehúztak a jegybankok Tavaly 18 százalékkal 4741 tonnára emelkedett az arany iránti kereslet, amely megközelítette a 2011-es rekordot, akkor 4746 tonna aranyat vásároltak világszerte. Ezzel az aranykereslet 11 éves csúcsra emelkedett, amiben meghatározó szerepe volt a jegybankok és a lakosság vásárlásainak. Főként az év vége volt erős, a tavalyi negyedik negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés