Előfizetői tartalom

Már végleges: az állam és a 4iG tulajdonába került a Vodafone

Portfolio
A mai nappal lezárult a Vodafone felvásárlása, a 4iG tulajdonában lévő Antenna Hungária a Vodafone Magyarország 51 százalékos, míg a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett.

Lezárult a Vodafone felvásárlása

A vételár pénzügyi teljesítésével 2023. január 31-én lezárult a magyar távközlés történetének egyik legjelentősebb piacformáló tranzakciója, a Vodafone Magyarország Zrt. akvizíciója – tette közzé a 4iG a Budapesti Értéktőzsde oldalán.

A sikeres akvizícióval a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos irányító befolyást, a Magyar Állam tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. pedig 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben.

Az akvizícióval az új tulajdonosokhoz kerültek a Vodafone Magyarország mobilfrekvenciái, az aktív rádiós átviteli berendezései, az aktív antennák és kábelek, a kültéri kabinetek egy része, továbbá a felhordó és a tornyokat kiszolgáló optikai hálózata is.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés