Előfizetői tartalom

Forráshiány miatt fújhatták le a legfontosabb hazai innovációs pályázatot

A Kulturális és Innovációs Minisztérium 2022. december 21-én, több mint 1 éves bírálati időt követően váratlanul visszavonta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című, 2021-1.1.3-PIACI KFI kódszámú pályázati felhívást, melyről a pályázókat hivatalosan a napokban értesítették közvetlenül. Az indoklás szerint a tárca szeretné megújítani a pályázatokat azért, hogy a kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztések jelentős, mérhető társadalmi és gazdasági hasznosítási potenciállal rendelkezzenek, de egyéb pályázatok példái alapján forráshiány is állhat a háttérben; sok esetben még 2020-ban meghirdetett kiírásoknál sem történt meg a teljes kifizetés.

A 2021 szeptemberében 71 milliárd forintos kerettel meghirdetett felhívásra 196 darab innovációs pályázat érkezett be 100-400, illetve 400-800 millió forintos támogatást igényelve, több mint 63 milliárd forint összegben. A kiírás visszavonása azt jelenti, hogy minden támogató szakmai véleményt kapott pályázat elbukta a támogatást; azok, akik még nem fogtak bele a projektbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés