Előfizetői tartalom

Lakossági felzúdulás Debrecenben - Ki áll Magyarország történetének legnagyobb beruházása mögött?

Nagy hullámokat vetett az elmúlt hetekben az akkumulátorokat gyártó kínai cég, a CATL debreceni gigaberuházása, a hangos lakossági ellenállás mögött többek között a helyi lakosok környezetszennyezéssel és -terheléssel, zajártalommal kapcsolatos aggodalmai állnak. Megnéztük, hogy mit érdemes tudni a cégről, amely Magyarország történetének legnagyobb magánberuházását hajtja végre, honnan indult, és mostanra hová jutott a CATL, amely Kínában megerősödve éppen most kezd európai terjeszkedésbe.

Út a csúcsra A CATL története 2011-ben kezdődött, amikor Robert Zeng, aki most már Ázsia egyik leggazdagabb embere, létrehozta a CATL-t szülővárosában, Ningdében. A Tajvantól nem messze, Kína dél-keleti részén fekvő városban található jelenleg is a vállalatcsoport központja, és több nagyobb gyára is. Bár a CATL magáncég, nem tulajdonosa a kínai állam, és nem áll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés