Előfizetői tartalom

Váratlan húzás a magyarországi appoknál: elvitte a Wolt vezérét a Bolt

Január óta Sabjányi László a Bolt hazai ügyvezető igazgatója, aki decemberben még a Wolt magyar leányvállalatát vezette. A dolog érdekessége, hogy bár itthon egy ideje már nem, de nemzetközi kontextusban a Bolt és a Wolt egymás versenytársai.

A Portfolio értesülései szerint január óta Sabjányi László tölti be a Bolt ügyvezető igazgatói pozícióját Magyarországon. A topmenedzser a Wolt hazai leányának éléről érkezett a taxis vállalathoz, az ételkiszállító cégnél kicsit több mint egy évet töltött.

A váltás Sabjányi Linkedin-profilján is lekövethető, valamint a cégbíróság is bejegyezte már a szakembert a cégjegyzékben önálló cégjegyzésre jogosult vezető tisztségviselőként.

Bár a versenyszektorban megszokott, hogy csúcsvezetők időnként céget váltanak, ennek az ügynek az az érdekessége, hogy amennyiben globális szinten vizsgáljuk a két érintett vállalatot, akkor mindkét cég profiljában fontos helyen szerepel az ételkiszállítás – így pedig nem zárható ki, hogy Sabjányi olyan tudással rendelkezik a Wolt működéséről, ami kifejezetten hasznos lehet a Bolt számára nemzetközi kontextusban.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés