Előfizetői tartalom

Magyarországon a legdrágább az áram a gázhoz képest, ami gátolhatja a hőszivattyúk terjedését

Azokban az északi országokban adták el messze a legtöbb hőszivattyút 2022-ben, amelyekben a hőmérséklet elvileg nem a legideálisabb ehhez a technológiához – hívta fel az érdekes összefüggésre a figyelmet a Porfolio keddi Property Warm Up konferenciáján Hauk Viktor. Az Európai Bizottság energiapiaci elemzője megjegyezte, hogy ebben az eredményben fontos szerepe lehet többek között annak, hogy ezekben az országokban kedvező a lakossági áram ára a gáz árához képest, miközben ez az arány Magyarországon a legmagasabb. Az adatok arra utalnak, hogy azokban az országokban terjed rohamosan a gázról való leválásban fontos technológiai megoldás, amelyekben az áram ára kedvező ehhez, és a készülődő uniós taxonómia rendelet módosítás ezt az átállást tovább segítheti.

Az idén téli gázellátási krízis több tényező miatt elmaradt – mutatott rá előadása első felében Hauk Viktor számos látványos ábrával bemutatva az orosz leválás és az LNG-import felpörgetésének eredményeit, illetve az előttünk álló kihívásokat. Előadása második felében arra hívta fel a figyelmet, hogy a gázfelhasználás minél nagyobb arányú kiváltásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés