Előfizetői tartalom

Rohamosan fogynak a helyek húsvétra a magyar szállodákban

Rekordévre készül a turizmus, a várakozások szerint nemcsak az első negyedév, de a húsvéti időszak is kiemelkedően jó számokat hoz majd. A legnépszerűbb belföldi úti cél a tavaszi szünetben idén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló lesz, az árak viszont legkevesebb 16, de inkább 20-30 százalékkal emelkedtek meg egyetlen év  leforgása alatt. Egy éjszaka egy főnek átlagosan 11 420 forintba kerül - írja a Pénzcentrum.

2019 után ismét rekordévre készül a turizmus, ezt a várakozást erősítik a januári adatok is. Horváth Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint „jól hajrázott a turisztikai ágazat 2022 végén, és ezt sikerült átmenteni 2023 elejére is”, februárban a foglalások száma már elérte a 2 millió vendégéjszakát, ami 10 százalékkal haladja meg a tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés