Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB alelnöke: beavatkozásra lehet szükség a biztosítási piacon

Portfolio
Kihívásokkal teli évnek nézünk elébe idén is, de most nem annak kell örülni, hogy még viharos időkben is 10% körüli a megtérülésünk, hanem a szektor jövőjéről kellene érdemben beszélni - fejtette ki Kandrács Csaba, az MNB alelnöke Biztosítás konferenciánkon tartott előadásában. Ha az idei nyár is olyan aszályos lesz, mint tavaly, egy "nagyon hangos és erős" ősz jöhet, ezért a növénybiztosítások terén "beavatkozásra lehet szükség, az MNB nyitott is erre és vannak ötletei."

A mai időkben, ha azt mondjuk, hogy a biztosítási szektorban az MNB és a kormány között nincs elvi ellentét (utalva Matolcsy György mai, a Parlamentben elhangzott beszédére), akkor el lehet ezen gondolkodni, hogy van benne valami, már hosszú évek óta ugyanazt mondjuk következetesen. Egyre inkább itt az idő, hogy a biztosítási szektor piaci oldalán megtegyék a megfelelő döntéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés