Előfizetői tartalom

Mégsem az energiaigény és -függőség miatt szállt el a magyar infláció?

Megnéztük, hogyan támasztja alá a statisztika Orbán Viktor miniszterelnök azon állítását, miszerint a magyar infláció azért magasabb, mint Nyugaton, mert a magas ipari termelés miatt energiaigényes a gazdaságunk, és mivel nincs saját energiaforrásunk, sokat kell importálnunk. A számok azt mutatják, hogy több, az inflációs toplistán akár jócskán mögöttünk álló ország iparosodottsága, gazdaságának energiaintenzitása és -importfüggősége nagyobb fokú, mint Magyarországé.

A kormányfő február 27-én a parlamentben tartott felszólalásában a beszámolók szerint az alábbi okokkal magyarázta az Európai Unióban messze legmagasabb magyarországi inflációt, miután beszédében megismételte a kormánykommunikáció egyik fő aktuális üzenetének számító állítást, miszerint az infláció okai nem Magyarországon vannak, hanem a brüsszeli szankciók okozták....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés