Előfizetői tartalom

Megsérülhet a magyar gazdaság ütőere! - Fontos döntést hoztak Washingtonban

A legfrissebb amerikai szankciók megtiltották a gázturbinák és alkatrészeik exportját Oroszországba, ez pedig bajba sodorhatja a Török Áramlaton keresztül a gázszállítást, mert amerikai cég licensze alapján gyártották eddig az oroszok a turbinák alkatrészeit – tudta meg az üzleti ügyekben jól értesült orosz Kommerszant iparági forrásoktól.

Mi a friss szankciók lényege? A lap információi szerint a február 27-i amerikai szankciós csomag tiltotta meg a kulcsfontosságú eszközök exportját, és éppen aznap mondta el parlamenti beszédében Orbán Viktor kormányfő, hogy a Török Áramlat „a magyar gazdaság ütőerévé vált”, így óva intett bárkit a gázvezeték felrobbantásától. Másnap pedig Lantos Csaba energiaügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés