Előfizetői tartalom

Az orosz LNG-importnak is keresztbe tehetnek Brüsszelben, ami Magyarországnak is kellemetlen lehet

A közös gázspórolási rendelet meghosszabbítása mellett arról az európai bizottsági javaslatról is tárgyalnak ma az uniós energiaügyi miniszterek, hogy megtilthatják az EU-ban az orosz cseppfolyósított földgázimportot, pontosabban azt, hogy az oroszok kapacitásokat foglalhassanak az LNG-kikötőkben. Emellett ma az atomenergia megújuló energiás célokhoz viszonyulásáról, pontosabban a nukleáris alapú hidrogénelőállítás figyelembe vételéről is tárgyalnak a miniszterek, igaz a franciák számára fontos engedményt kihúzták a legfrissebb szövegtervezetből. Egyelőre két blokkoló kisebbség feszül egymásnak, mindkét tábor ma reggel külön találkozót is tartott a szakminiszteri ülés előtt.

Sok fontos kérdést tartalmaz az uniós energetikai miniszterek mai brüsszeli tanácskozásának napirendje gázpiaci, megújuló energiás és árampiaci témák tekintetében, amelyek magyar szempontból is kiemelt jelentőségűek, hiszen Amint azt Kadri Simson uniós energetikai biztos már jelezte: arra tett javaslatot, hogy a közös 15%-os uniós gázspórolást még egy évvel jövő tavaszig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés