Előfizetői tartalom

Izgalmas szintekhez érkezett a tőzsdei emelkedés - Mi jöhet most?

Portfolio
Nagyon úgy tűnik, hogy az amerikai bankrendszer problémái csak ideiglenesen okoztak zavart a tőzsdéken, hiszen a kezdeti pánikot követően a vevők rég nem látott lendülettel tértek vissza a piacokra, a technológiai szektor szárnyalása mellett pedig széleskörű ralit láthatunk a tőzsdéken, melynek köszönhetően az S&P 500 egymás után töri át a fontos szinteket. De meddig tarthat az emelkedés, és hol helyezkednek el a legközelebbi ellenállások? Elronthatja a Fed a befektetők kedvét, azt követően, hogy az olajkartell lépése után ismét gondok lehetnek az inflációval Amerikában?

Megtörtént a kitörés

Múlt héten írtunk arról, hogy kitörés közelébe került az S&P 500, miután a március 10-i 3 808 pontos lokális mélypontról már több mint 5 százalékot emelkedett az amerikai benchmark, miután a bankszektor problémái által kiváltott eladási hullám nem okozott tartós hangulatromlást a tőzsdéken.

A lélektani szempontból fontos 4 000 pontos érték áttörését követően pedig a február eleje óta tartó csökkenő trendet is áttörte a jegyzés, amely után kitartott a lendület, és az emelkedés során jóval a következő, 4 050 pontos zónánál elhelyezkedő 61,8 százalékos Fibonacci korrekciós szint fölé emelkedett a jegyzés.

spx

Máris fontos állomáshoz érkeztünk

Azt követően azonban, hogy hogy a február óta tartó csökkenő trendvonalból megtörtént a kitörés, máris fontos szinthez érkeztünk a további emelkedés szempontjából, ugyanis a tavaly június óta tartó csökkenő trend felső határához, a 4 120 pontos zónához érkeztünk meg, amely legutóbb februárban is komoly ellenállásnak bizonyult.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés