Előfizetői tartalom

Új világ jön a bankoknál, megszólalt az MNB az "új GDPR"-ról

A DORA rendelet egyik legfőbb célja, hogy egységesítse szabályok szerint azonos követelményeket határozzon meg a teljes pénzügyi szektor digitális ellenállóképességével szemben - fejti ki Biró Gabriella, az MNB informatikai felügyeleti főosztályának vezetője, aki a témáról Digital Transformation konferenciánkon tart előadást. A rendelet már hatályba lépett, 2025 január 17-étől kell alkalmazni, ám addig még egy sor részletszabály érkezik, illetve jogharmonizációra is szükség lesz. A bankoknak évente kockázatelemzést kell elvégezniük, változnak az incidensjelentési szabályok, a jelentős intézmények számára pedig fenyegetettségalapú penetrációs teszteket ír elő a rendelet.

Digital Transformation 2023 Biró Gabriella előadást tart a témában Digital Transformation konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! Információ és jelentkezés A DORA lehet az új GDPR a pénzintézetek és az IT-beszállítóik életében, azaz jelentős felkészülést igényelhet részükről az új szabályok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés