FONTOS Kiszivárgott Donald Trump súlyos terve - Ez Magyarországot is érintené
 
Előfizetői tartalom

Indul a Mol és az OTP rakétája – meddig ralizhatnak?

A múlt héten közzétett elemzésünkben mi is megemlítettük, hogy igencsak fontos szintekhez érkeztek a hazai blue chipek, a Richter kitörését követően pedig úgy tűnik, hogy nem kell sokat várnunk, miután ma a Mol és az OTP részvényei is nagy lendülettel emelkednek azt követően, hogy a kormány bejelentette, hogy 2023. július 1-től a kötvényalapok, részvényalapok és vegyes alapok portfóliójában legalább 60 százaléknak kell lennie az értékpapírok súlyának. A bejelentés azonnal felkeltette a befektetők érdeklődését, ezért megnéztük, hogy hol lehetnek a fontos támaszok és ellenállások.

Mol

A Mol részvényei a mai napon megnövekedett forgalom mellett már 3,5 százalékot emelkedtek, miután a kormány bejelentését követően a befektetők elkezdték venni a hazai nagypapírokat, emellett pedig a vállalat közgyűlésén a részvényesek jóváhagyták a 2022-es év pénzügyi teljesítményéről szóló jelentést, és közel 280 milliárd forintos rekord osztalékfizetésről döntöttek.

mol0427a

A forgalom is átlagon felül alakul, a nap eddigi részében már több mint 1 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei.

mol

A mostani emelkedéssel pedig kulcsfontosságú szintekhez érkeztünk, hiszen a Mol egy csökkenő trendben van tavaly május óta.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés