Előfizetői tartalom

Kerti kutak: a kormány alapjaiban írja át a szabályozást

A kormány teljesen átírja a fúrt kutakra vonatkozó szabályozást, ha törvényi erőre emelkedik egy most közzétett tervezet. A javaslat szerint egy vízkészletvédelmi országtérképet állítanak össze, amelyben a kockázatos és kockázatmentes területeket is felsorolják. Ha valaki az utóbbiakon ásat magának kutat, akkor mentesülhet egy sor engedélyeztetési kötelezettség alól. Hovatovább a már meglévő kutak tulajdonosai is mentességet szerezhetnek.

Sokadjára fut neki a kormány, hogy az országban engedélyek nélkül fúrt kerti kutak ügyében rendet tegyen, valamint a mezőgazdasági öntözéshez szükséges vízkitermelési szabályokat újraírja. Néhány éve maga Áder János köztársasági elnök is visszadobott egy már megszavazott egyszerűsítési kísérletet. Most viszont a Belügyminisztérium újra nekifut a szabályozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés