Előfizetői tartalom

Kiderült: meglepően sokan ráugrottak a kényes helyzetben a közös gázvásárlási lehetőségre

Weinhardt Attila
„Meghaladta a várakozásainkat”, hogy immár 101 cég regisztrálta magát vevőként, vagy eladóként a közös uniós energia platformon, és közülük 65 cég már az első szakaszban vételi ajánlatot is beadott – jelentette be a Reutersnek Maros Sefcovic. A témáért felelős európai bizottsági alelnök a Bloomberg TV-nek azt is hangsúlyozta, hogy még a mostani, relatív alacsonyabb gázárak sem elfogadhatók, hiszen magasabbak, mint a sokéves átlag, és a közös gázvásárlási lehetőséggel is az a céljuk, hogy minél lejjebb szorítsák a gázárakat az energiaigényes ipari fogyasztók megsegítése érdekében is. Ez érthető, főleg annak tükrében, hogy a Goldman Sachs és a Nemzetközi Energia Ügynökség szakértői szerint még mindig törékeny az európai gázpiaci helyzet, és jöhetnek még ártüskék az őszi-téli hónapokban.

A közös uniós gázvásárlási lehetőség első vételi ajánlatadási szakasza most kedden zárult, és ennek eredményeiről beszélt Sefcovic a Reuters-nek, illetve a Bloomberg TV-nek, retwittelve az erről szóló cikkeket. Ezen információk lényege saját kiegészítéseinkkel az alábbi: Az április 25-i állapot szerinti 76 darab után összesen 101 uniós, illetve az energiaközösség...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái