Előfizetői tartalom

Megtévesztették a fogyasztókat a Norbi Update termékek hatásairól - 40 milliós GVH-bírság lett a vége

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata megállapította, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről - állapította meg szombati közleményében a GVH. A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, így 40 millió forintra tudta mérsékelni ezzel a bírságot.

A közlemény felidézi a nemzeti versenyhatóság vizsgálatát, amely feltárta, hogy a Norbi Update életmódrendszert, illetve az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben. A GVH szakemberei bő egy éves időtartamot vizsgálva összesen 280 videóbejegyzést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés