Előfizetői tartalom

Valóságos ugrást hozhat a mesterséges intelligencia Magyarországnak, de hatalmas kihívások előtt állunk

Portfolio
2022. november 30-án robbant be a chatGPT az életünkbe, 5 nap eltelte után 1 millió, 2 hónap után 100 millió, márciusban 1,1 milliárd felhasználója volt a chatGPT-nek, ez valóságos globális AI-robbanást okozott. Az AI körüli diskurzus a hazai bankszektorban is egyre hangosabb és intenzívebb, ám fontos kérdés a terület szabályozása, a use case-ek megtalálása illetve a megatrend hazai és európai szintű meglovagolásának kérdése is. Erről volt szó banki és digitalizációs szakértők körében a Finshape fintech társaság rendezvényén.

Banki digitalizáció és AI a pénzintézeteknél. Kiemelt helyen lesz szó erről június 1-jei Financial IT konferenciánkon többek között Vinnai Balázs és Nyíri József részvételével. Regisztráció és részletek itt!

Szertics Gergely, az AI Partners ügyvezető igazgatója a Finshape redezvényén kifejtette, hogy a generatív AI lényege, hogy a felhasználó adja meg, mi legyen az AI által adandó eredmény, egy visszafelé elsütött leíró engine.

A chatGPT azért hallucinál rólunk butaságokat, ha magunkra keresünk, mert kávéfözővel sem lehet porszívózni.

Néhány évvel ezelőtti adatbázissal van feltanítva, és nem erre találták ki. Ugyanakkor a chatGPT néhány napja már browsing képességekkel is rendelkezik, és tegnaptól kezdve már a plug-inek is elérhetőek benne, például amivel matematikai számításokat is el lehet végezni, így a képességeinek határai kiterjeszthetővé válnak. A chatGPT alapvetőpen egy értelmes és közlékeny marketinges, de folyamatosan építik bele a rétegeket. 

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés